A kormány friss rendeletével az is eldőlt, hogy lőttek az idei szilveszteri buliknak

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ba98c73a-dea1-4fc2-80d6-2cdb20f6ed6f
Megosztás/Share

Lehet idén is mámorosan köszönteni az új évet, de csak maximum tízen és a négy fal között.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A kormány a kedd esti rendeletével február 8-áig meghosszabbította a november 3-án elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések többségét.

Ez érvényes a kijárási tilalomra is, ami minden nap este 8-tól tart hajnali 5-ig. Mivel a hosszabbítás februárig tart ezért, sanszosan a Szilveszter éjszakáját is a négy fal között tölthetjük.

A korábban elfogadott rendeletek szerint tilos a gyülekezés és nem lehet rendezvényeket sem tartani, a szórakozóhelyek és a kocsmák zárva tartanak, így a nagyobb buliknak lőttek. Mindössze a magán és a családi rendezvények engedélyezettek, ahol 10 ember lehet jelen.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201118_szilveszter_buli#rss