Alig két hét alatt 56 szociális otthonban jelent meg a koronavírus

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=5be4577f-7af2-4ebd-a163-5bc6cfa71452
Megosztás/Share

November első napja és a válsághelyzet pár nappal későbbi kihirdetése között hat intézményben jelent meg a fertőzés.

Szél Bernadett kérdezett rá Müller Cecília országos tisztifőorvosnál és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnál arra, hogy hány és mely szociális otthonokban van jelen a koronavírus, és hányan fertőzöttek – írta közleményében a független képviselő.

A válasz szerint november 1-jén 118 otthon volt fertőzött, az egészségügyi válsághelyzet kihirdetése, azaz november 4-e óta pedig 124 helyről jeleztek fertőzést.

Szél Bernadett emlékeztetett, hogy az első hullám alatt 33-35 otthon volt érintett, október közepén mintegy 50, két hétre rá 118 szociális otthonról beszélt Müller Cecília.

A számok azt mutatják, erősen terjednek a vírus a szociális otthonokban, és a járvány első hullámához képest ötször Annyi … Közzétette: Szél Bernadett – & nbsp; 2020. november 17., kedd

Az országos tisztifőorvos november 12-én az operatív törzs sajtótájkoztatóján azt mondta, hogy 174 szociális intézményben találtak fertőzötteket a járvány második hullámában Magyarországon.

Ez azt jelenti, hogy november 1-je és 12-e között 56 szociális otthonban jelent meg a fertőzés.

A független képviselő azt is szerette volna megtudni, hogy mely intézmények érintettek és ott hány gondozott fertőződött meg, de erre a kérdésére nem kapott választ.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201118_Szocialis_otthon_koronavirus_november#rss