Amerikában engedélyezték az első otthon, saját kezűleg elvégezhető gyorstesztet

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet engedélyt adott az első olyan koronavírus-gyorsteszt forgalmazására, amit teljes egészében a vásárló végezhet el otthon.  

A Lucira jelenleg csak receptre vásárolható meg, de ez változhat. Az újító teszthez a nyálkahártyánkról kell kenetet venni egy pálcával, majd azt beletenni egy kémcsőszerűségbe, amit az ember ezek után belepattint a szappanra emlékeztető alakú főegységbe, ami maximum 30 percen belül egy LED-es kijelzőn mutatja meg, hogy pozitívak vagyunk-e vagy sem.

A szinte biztos, hogy a többi gyorsteszthez hasonlóan ez is sokkal kevésbé pontos, mint a PCR-tesztek, de a pontos paramétereit egyelőre nem közölték, az árához hasonlóan. 

(via Axios)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/18/amerikaban-engedelyeztek-az-elso-otthon-sajat-kezuleg-elvegezheto-gyorstesztet