Blikk: Fél fizetést kaptak a járványkórházba átvezényelt egészségügyi dolgozók

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/73967012-1-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Fizetésének csak egy részét kapta meg több, Covid-betegekkel foglalkozó egészségügyi szakdolgozó – értesült a Blikk. A lap úgy tudja, a Korányi kórház intenzív osztályára átvezényelt  szakdolgozók több mint 60 százalékának azért lett jóval kevesebb a fizetése, mert nem utalták el a nekik járó 50 százalékos emelést, ami a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt jár nekik, hiszen súlyos koronavírus-fertőzöttekkel dolgoznak 12 órás műszakban. Van, akinek feleannyit bérszámfejtettek, mint ami a túlmunkával és pótlékokkal megilletné.

A Blikk szerint járványkórház és az átvezényelt dolgozókat korábban foglalkoztató másik intézmény nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről. Van, aki azt a tájékoztatást kapta, hogy ebben a hónapban már ne is számítson a korrekcióra, mert bérszámfejtési hiba történt: nem kerültek át az adatok a korábbi munkahelyükre, ahol a pótlékokat fizetik,

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta az újságot, hogy mivel az átirányított dolgozók nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az 50%-os többletjuttatást az anyaintézménynek kellene kifizetnie a dolgozóknak, amelyet később megtérítenek az intézménynek.

Kép: Mohos Márton / 24.hu

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/11/18/koranyi-koronavirus-fizetes-szakdolgozok/