Blikk: Fél fizetést kaptak csak a járványkórházba átvezényelt egészségügyi dolgozók

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ebd98241-4e7c-43ba-8c2d-74c85c00dd05
Megosztás/Share

A szakdolgozók a többletmunka és a veszélyeztetettség miatt járó plusz juttatást nem kapták meg a lap szerint.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Korányi kórházba kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának nem utalták el a nekik járó 50 százalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt kapnak – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy a járványkórház és az átvezényelt dolgozókat korábban foglalkoztató másik intézmény nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről.

A Blikknek Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta, hogy értesült arról, hogy a Korányiban csúszások vannak a pótlékok kifizetésével.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta a lapot, hogy mivel az átirányított dolgozók nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az 50%-os Covid-többletjuttatást az anyaintézménynek kellene kifizetnie a dolgozóknak, amelyet később megtérítenek az intézménynek.

Képünk illusztráció.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201118_Fizetes_jarvanykorhaz_atvezenylet_egeszsegugyi_dolgozo#rss