Buszsofőrök kérik az operatív törzset, hogy hozzák vissza a tavasszal bevált óvintézkedéseket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=73d4f966-ce70-404a-a89a-9fdaa9a6352c
Megosztás/Share

A második hullám idején is szükség lenne a vezetőfülkék elkordonozására az EKSZ szerint.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A járművezetők védelmében a tavasszal bevezetett óvintézkedések visszahozását kéri az operatív törzstől az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Facebook-oldalukon azt írják:

a második hullám kezdete óta várják, hogy az első ajtóknak a már bevált, kordonnal történő lezárása ismételten kerüljön kialakításra.

A járműveken csak részben alakítottak ki zárt vezetőfülkéket, sokszor viszont csak egy szélfogó választja el a sofőröket az utasoktól – érvelnek.

Emellett azt is kérik, hogy a járművezetőknek ne legyen kötelező maszkot viselnie. Erre ugyancsak a nagyobb biztonság kedvéért van szükség: a maszk – írják – már alapesetben is okoz látótér kiesést. Fokozottan veszélyes a maszkviselés a szemüveges dolgozók esetében, mert kilégzéskor párásodhat a szemüvegük.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201118_eksz_buszsoforok_koronavirus_biztonsagi_intezkedesek#rss