Covid-osztályokon dolgozók kérik újra a lakástulajdonosok segítségét

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a777204f-7f5f-4c18-913d-7e5bb44674a7
Megosztás/Share

A Pihentesd a Dokit nevű kezdeményezés csapata újabb felhívást tett közzé: a második hullámban is sok egészségügyi dolgozónak lenne szüksége olyan ideiglenes lakásra, ahol nem veszélyeztet másokat, legfőképp a családját.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Pihentesd a Dokit azért jött létre idén tavasszal, hogy összekössék a jelenleg üresen álló, bútorozott lakások tulajdonosait a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókkal. Teszik mindezt azért, hogy a fertőzésveszélynek fokozottan kitett orvosok, ápolók ne kockáztassák családtagjaik és mások (például a tömegközlekedési eszközökön utazók) életét azzal, hogy a Covid-osztályról egyenesen hazamennek, és hogy a munkahelyükhöz a mostani időszakban minél közelebb lakjanak.

Ezért a kezdeményezés csapata továbbra is várja azokat az ingyenes felajánlásokat, amelyekben a tulajdonosok jótékony célból odaadják a lakásukat az érintetteknek. Mint közleményükben írják: az első hullám alatt közel 300 felajánlást kaptak és így több mint 400 egészégügyben dolgozó számára tudtak lakhatást biztosítani.

Most viszont sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat, ezért tették közzé újra a felhívásukat. Hozzáteszik, hogy a csoport tagjai minden jelentkezőt ellenőriznek, mielőtt összekötnék őket egymással, mert “ezekben az időkben is lehetnek visszaélések”. A lakásokat pedig használat után fertőtlenítik.

A lakástulajdonosok felajánlásait ide várják: [email protected], az igazoltan az egészségügyben, Covid-osztályon dolgozók pedig itt tudják jelezni, ha szükségük lenne lakásra erre az időszakra: https://www.facebook.com/groups/Pihentesdadokit

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201118_Covidosztalyokon_dolgozok_kerik_ujra_a_lakastulajdonosok_segitseget#rss