Elmaradhat a januári Australian Open

https://kep.index.hu/1/0/3494/34942/349427/34942725_2674349_b351906d3010beb395e1dfe47657538c_wm.jpg
Megosztás/Share

“Egyelőre nem tudni, hogy a külföldi játékosoknak mennyivel az itteni versenyek előtt kell megérkezniük, de meggyőződésünk, hogy lesz Australian Open. Ugyanakkor még nem írtuk alá a szerződést az ausztrál szövetséggel” – jelentette ki Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

A tervek alapján a külföldiek már december közepén megérkeznének az országba, így lesz idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént. Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP Kupán sem.

A férfi versenysorozatot szervező ATP kedden bejelentette, hogy új kihívások merültek fel az érkezési időpontot illetően, de részleteket egyelőre nem közölt.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal szerint ha a teniszezők a karantén alatt is edzhetnek, akkor nincs nagy különbség a szokásos menetrendhez képest.

“Az egyetlen negatívum az lenne, hogy a versenyek előtt 16 nappal már oda kellene utaznunk” – tette hozzá a spanyol sztár.

Az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben rendezi meg, hogy a pandémia közepette minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt. Az elképzelés az ATP Kupába tartozó sydneyi, brisbane-i és perth-i helyszínt, valamint az adelaide-i és a hobarti versenyt érinti. Az év első Grand Slam-tornája a tervek szerint január 18-án kezdődik Ausztráliában.

Ausztrália a lezárásokkal eredményesen védekezik a koronavírus-járvány ellen, Victoria államban csaknem három hete nem regisztráltak új fertőzöttet.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/sport/tenisz/2020/11/18/tenisz_australian_open_grand_slam_nincs_garancuia_a_rendezesre/