„Eltévedtünk” – mondták a nemzeti parkban rallizó terepmotorosok

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

A Börzsöny védett erdeiben, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén terepmotoroztak, aztán a természetvédelmi őröknek is megpróbáltak kamuzni, írja a nemzeti park a Facebook oldalán.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a Készenléti Rendőrség és az Országos Természetőr Egyesület tagjainak segítségével intézkedés alá vontak két személyt és társaikat, amiért a védett területen motoroztak.

A motorosok többek között olyan mondatokkal próbáltak védekezni, mint: „eltévedtünk”, „sosem jártunk még erre”, „megijedtünk, azért menekültünk”. Miután a természetvédelmi őrök intézkedés alá vonták őket, a motorosok egy része támadólag lépett fel, míg mások menekülőre fogták, egy esetben még kényszerintézkedésre is szükség volt.

Az illegális területeken közlekedők, motorozók és quadozók pénzbírságra számíthatnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/18/eltevedtunk-mondtak-a-nemzeti-parkban-rallizo-terepmotorosok