Falus Ferenc: egymillió aktív fertőzött lehet Magyarországon

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/K/kovid-20200421-20201118.jpg
Megosztás/Share

Több mint egymillió aktív fertőzött lehet Magyarországon Falus Ferenc szerint. A volt tisztifőorvos egy interjúban arról beszélt, óvatosan kell várni, hogy az oltóanyag, mint csodaszer megoldja a járványt.

Több mint egymillió aktív fertőző szaladgál az országban – mondta Falus Ferenc volt tisztifőorvos a Partizán nevű YouTube-csatornán. Ismertette, a jelenlegi PCR-kapacitás nem teszi lehetővé, hogy heti 70 ezernél több tesztet végezzenek Magyarországon, az antigén tesztekről elmondta, azok jobban kimutatják a fertőzőképességet.

A hazai tesztek pozitivitási aránya 20 százalék körül van, így nem lehet megmondani pontosan, hogy hány fertőzött lehet az országban. A becslések alapján, ha a tegnapi adatok szerint 115 ezert aktív fertőzöttről tudni, akkor a volt tisztifőorvos szerint

több mint egymillióanaktív fertőzött lehet Magyarországon.

Aggasztó az is, hogy egyre többen kapják el újra a vírust pár hónap után, nem tudni pontosan, meddig állhat fent a védettség a fertőzés után. A vakcina kapcsán Falus azt mondta, hosszan kell készülnünk arra, hogy a védekezést fent kell tartani, mert nem lesz hirtelen elegendő vakcina.

Kijelentette, már annak is örülne, hogy ha olyan vakcina lenne, ami 40 százalékos védettséget ad, de azt biztosan.

Hozzátette, óvatosan kell várni, hogy az oltóanyag, mint csodaszer megoldja a járványt, hosszasan kell készülni, hogy a vírus még velünk lesz. Arról a 10 oltóanyagról, amelyik a harmadik tesztelési fázisban van, feltételezhető, hogy a tűszúráson, és enyhébb mellékhatásokon kívül nem lesz semmi baj, ha beadják valakinek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/falus-ferenc-egymillio-aktiv-fertozott-lehet-magyarorszagon.1106120.html