Fényárban úszik a világ egyik legszebb kaktuszkertje

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/kakt1x-e1605526055761-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Több mint egymillió izzó fénylik 300 kaktusz- és sivatagi növényfajon.

Az Ethel M Csokoládégyár minden évszakban bámulatos dél-nevadai kaktuszkertje a karácsony közeledtével díszkivilágításba öltözött, ám a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági szabályok között működik, írta a lasvegassun.com.

A háromhektáros kaktuszkertben immár 27. alkalommal szerelik fel színes izzók sokaságát, melyeket ingyenesen tekinthet meg a közönség. Az idei látványosság megtekintésére online lehet belépőt rendelni, mivel a járványügyi szigorítások miatt egyszerre csupán 240 látogató tartózkodhat a területen.

Ami rossz hír a többségében Amerikából érkező kíváncsiskodóknak: a január közepéig tartó kivilágított kaktuszkertbe erre a szezonra minden jegy elkelt, ezért már csak 2021-re van lehetőség az ingyenes belépőjegy megszerzésére.

A fényshow az 1990-es években kezdődött mindössze egy kivilágított és feldíszített kaktusszal, majd a program ünnepi hagyománnyá nőtte ki magát. Most több mint egymillió izzó fénylik 300 kaktusz- és sivatagi növényfajon.

Azon túl, hogy a csokoládégyárnak természetesen jó üzlet a program – hiszen termékeiket itt is árusítják -, jótékonysági akciót is szerveztek. A kaktuszkert látogatói konzervadományokat vihetnek a kert gyűjtőhelyére, melyeket karácsonyra rászoruló emberek között osztanak szét.

Fotók: Facebook/Ethel M Chocolates

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/otthon/2020/11/18/kaktuszkert-nevadai-kaktuszkert-kivilagitott-kaktuszkert/