Jövőre sem játszhat világbajnokságon a hokiválogatott

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/terbocs-1024x576.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén.

Ami biztossá vált, hogy a magyar csapatok közül a felnőtt férfi válogatott számára elmarad a májusi ljubljanai divízió I/A vb – amelyre idén tavasszal került volna sor, de a járvány miatt akkor sem lehetett volna megrendezni –, valamint az U18-as fiúknak az áprilisi korosztályos vb (divízió I/B). A női U18-as vb-t már korábban törölték.

A női olimpiai selejtezőt szintén elhalasztották, így nem nyár végén, hanem a remények szerint novemberben kerül rá sor.

Az elit női vb-ről – amelynek elvileg áprilisban ad otthont Kanada egy év csúszással -, a férfi elit vb-ről, valamint a 2021 augusztusára halasztott férfi olimpiai selejtezőről ezúttal nem született döntés, változatlanul a programban maradtak. Az elit női vb-n és az olimpiai selejtezőn a magyarok is érdekeltek.

A kiemelt képen Terbócs István (fehér mezben) és a lengyel John Murray kapus a Tippmix Nemzetek Tornáján játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/sport/2020/11/18/jegkorong-elmarad-a-divizio-i-a-vilagbajnoksag/