Kerületi lakosoknak fenntartott parkolóhelyeket jelölnek ki Terézvárosban

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=c6d9752e-80c3-455e-9991-060f63e18a98
Megosztás/Share

Nem csak az autós, de a kerékpáros vagy robogós parkolást is egyszerűsítenék a VI. kerületben.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A parkolóhelyek 30 százalékát kizárólagossá teszik Terézvárosban – írta a kerület polgármestere a Facebookon.

Soproni Tamás közölte, hogy este 6 és reggel 7 óra között csak lakossági parkolási matricával rendelkező helyi lakosok parkolhatnak majd a VI. kerületben. A polgármester hozzátette, hogy a forgalomtechnikai tervek már elkészültek, így hamarosan megkezdődhet a táblák kihelyezése.

“Nemcsak kizárólagos parkolóhelyeket, de mikromobilitási pontokat is létrehozunk a kerületben, így nemcsak autóval, de kerékpárral, robogóval vagy akár rollerrel is egyszerűbb lesz parkolni a terézvárosiaknak” – írta Soproni.

FENNTARTOTT PARKOLÓHELYEK A TERÉZVÁROSIAKNAK Karácsony Gergely főpolgármesterrel Közösen Már a kampányban elköteleztük … Közzétette: Soproni Tamás – & nbsp; 2020. november 17., kedd

Orbán Viktor november 3-án jelentette be, hogy az új rendkívüli jogrend egyik elemként ingyenessé teszik a parkolást.

V. Naszályi Márta, az első kerület polgármestere a hvg.hu-nak korábban azt mondta, hogy szerinte nem a járványügyi biztonság, hanem a parkolási káosz nő majd meg a döntés után.

V. kerület fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter már intézkedett, hogy a belvárosi polgárok számára kizárólagos parkolóhelyeket biztosítsanak a kerületben, a XIII. kerületben pedig azon gondolkoznak, hogy bevezetik, hogy hétfőtől péntekig délelőtt 11 és 16 óra között bárhol lehessen parkolni, ezen az időszakon kívül viszont csak a bérlettel rendelkezők – vagyis az ott élők – használhassák a belvárosi helyeket, akárcsak Győrben.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201118_Keruleti_lakos_parkolohely_Terezvaros#rss