Koronavírus: ez a férfi így mutatja be, hogy nem érez ízeket

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/63/5063/article_320.jpg
Megosztás/Share

A COVID-19-en átesett betegek fele heteken át tartó fáradtságot tapasztal a gyógyulást követően is – mutatták ki ír kutatók. Részletek itt!

Az új típusú koronavírus-fertőzés egyik első és legjellemzőbb tünete az ízlelés és a szaglás elvesztése. És bár ez önmagában elég ijesztő, vannak, akik valahogyan mégis előnyt tudnak ebből kovácsolni. Egy Russell Donnelly nevű férfi például nézők millióit szórakoztatja az interneten, írja a metro.co.uk. Mivel nem érez szagokat, sem ízeket, a 30 éves New Jersey-i férfi olyan ételeket és italokat fogyaszt mobiltelefonja kamerája előtt, amelyektől normális esetben grimaszra húzódna az ember szája, vagy könnybe lábadna a szeme.

Az első videóját több millióan látták

Donnelly viszont rezzenéstelen arccal harap bele egy fej hagymába, utána megiszik egy kis pohárnyi citromlét, majd egy kis reszelt gyömbért is elfogyaszt. Az első ilyen ételkóstolós videóját barátai tanácsára töltötte fel a TikTokra, ahol rövid időn belül vírusvideóvá vált – már több mint 17 millióan nézték meg, ahogyan végigkóstolja ezt a fent említett “furcsa menüt”.

Azóta más kombinációkat is kipróbált az internetezők szórakoztatására, például fogkrémre narancslét ivott, illetve kekszek közé wasabit kent – de még ekkor sem érzett semmilyen ízt. Egyesek arra bátorítják, hogy valami igazán erős alkoholból is igyon meg egy felest, mások viszont az emésztése miatt aggódnak. Hiszen attól, hogy az ízeket nem érzi, ezek a “finomságok” még keverednek a gyomrában, aminek meglehet a következménye.

Egy nap alatt háromszor szökött meg a kórházból a COVID-fertőzött – a hihetetlen történetet elolvashatja az nlc.hu oldalán.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_ez_a_ferfi_igy_mutatja_be_hogy_nem_erez_izeket/20201118081008