Meccsenként kétmillió font a vesztesége a Premier League csapatnak

https://kep.index.hu/1/0/3539/35399/353992/35399285_2708219_dbc4a5a792c1ded50205176076d72458_wm.jpg
Megosztás/Share

Angliában a pandémia következtében kialakult gazdasági helyzetben az alacsonyabb osztályú klubok az élvonal tehetősebb csapataitól várnak anyagi segítséget, de Karren Brady, a WHU alelnöke kifejtette: a mostani állapot mindenki számára végzetes.

“A West Ham meccsenként kétmillió fontot veszít a jegyértékesítésből és az egyéb szolgáltatásokból származó bevételek kiesése miatt, de egyes kluboknál ez tízmilliós kiesést is jelenthet” – mondta Brady a BBC-nek. Hozzátette: a Premier League kapcsán az angol futball piramisának csúcsáról beszélnek, de van egy külön piramis az élvonalbeli bajnokságban szereplő együttesek között is. Ennek a tetején azok a klubok állnak, amelyeknek tulajdonosi köre teljesen független Angliától, míg a piramis aljára azok kerülnek, ahol ettől eltérő a tulajdonosi struktúra.

“Mindenki szenved, de a kisebb gazdasági társaságoknak, akár futballról vagy más területről beszélünk, nincs sok anyagi tartalékuk. Ez a helyzet most a kisebb futballkluboknál is” – nyilatkozta a sportvezető.

Brady – a témában korábban nyilatkozó kollégáihoz hasonlóan – csalódottságát fejezte ki, amiért a stadionok továbbra is zárva vannak a szurkolók számára, miközben London olyan nagy, fedett szórakoztató létesítményei, mint az O2 Aréna, a Royal Albert Hall vagy a Palladium nyitva lehetnek. Ellentétben a nyitott és szerinte Covid-mentes stadionokkal. Kiemelte: bizonyítaniuk kell a korlátozásokat meghozó brit kormánynak, hogy stadionjaikban szurkolókkal is biztonságosan tudnak mérkőzéseket rendezni.

Az angol profi bajnokságokban a márciusi leállás óta minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/sport/futball/2020/11/18/labdarugas_angol_futball_west_ham_united_ketmillio_font_veszteseg_meccsenkent/