Müller Cecília: a települések 88 százalékán van jelen a koronavírus

https://kep.index.hu/1/0/3539/35399/353998/35399857_2708255_836ab4a76db197892adaa5a734b80b84_wm.jpg
Megosztás/Share

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján tisztázták, hogy a Magyar Közlönyben előző este megjelent rendeletben 

Müller Cecília elmondta: a járvány továbbra is dinamikusan emelkedik egész Európában. Ahogyan a betegek száma nő, úgy nő a kórházban ápoltak száma is.

Településeink 88 százaléka érintett, ahol igazolt fertőzött személyt azonosítottak. Elsősorban a nyugati országrészben jelentős a fertőzöttség. Győr-Moson-Sopron megye és Vas megye rendkívüli mértékben érintett. Heves megyében kiemelkedően intenzíven nőtt a negyvenhatodik hétben a fertőzöttek száma.

Az országos tisztifőorvos elmondta, kizárólag orvosi javaslatra lehet antibiotikumot szedni, a felgyógyulást követően nem érdemes sokáig tárolni ezeket, érdemes inkább kidobni és nem elővenni egy esetleges újbóli megbetegedés esetén.

Újságírói kérdésre a tájékoztatón elhangzott, a szociális munkások is végezhetnek 20 óra után munkát, de mindenképpen rendelkezniük kell a megfelelő igazolással.

Újságírói kérdésre elhangzott,

az önfoglalkoztató munkavállalók és egyéni vállalkozók önmaguknak igazolják, hogy munkavégzés céljából tartózkodnak a kijárási korlátozás alatt közterületen.

A szűrőbuszos teszteléssel kapcsolatban Müller Cecília elmondta, a mintavételezésre hat busz áll rendelkezésre. Nagy igény jelentkezett a háziorvosoktól a mentőszolgálat felé, ezért volt szükség a szűrőbuszok beállítására.

A kutyasétáltatást a kijárási tilalom alatt kizárólag egy személy végezheti – hangsúlyozták az operatív törzs tájékoztatóján.

(Borítókép: Müller Cecília 2020. november 18-án. Fotó: M1 / Médiaklikk)

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/11/18/operativ_torzs_statisztika_adatok_muller_cecilia_tajekoztato_koronavirus_covid-19/