Súlyos koronavírusos betegekkel foglalkoznak, mégis csak fél fizetést kaptak

https://kep.index.hu/1/0/3539/35398/353982/35398249_2708147_102c8906076c6962586e76094e01dd40_wm.jpg
Megosztás/Share

A korábbi fizetésüknek csak egy részét kapta meg több olyan egészségügyi dolgozó, akik súlyos koronavírusos betegekkel foglalkoztak.

A Blikk információi szerint valakinek feleannyit bérszámfejtettek, mint ami a túlmunkával és pótlékokkal járt volna. A lap úgy tudja, hogy 

olyan egészségügyi szakdolgozókkal történt a méltánytalanság, akiket járványkórházak intenzív osztályaira vezényeltek át.

Volt, aki azt a tájékoztatást kapta az intézménytől, hogy ebben a hónapban már ne is számítson a korrekcióra, mert 

bérszámfejtési hiba történt.

Átmenetileg engedhet az orvosoknak a kormány

A Népszava szerint a választásokig nem vállalja be a konfliktusokat a kormány.

A Korányi kórházba kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának azért lett jóval kevesebb a fizetése, mert nem utalták el a nekik járó ötven százalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt kapnak, hiszen súlyos koronavírus-fertőzöttekkel dolgoznak, ráadásul 12 órás műszakban.

A Blikk úgy tudja, a járványkórház és az átvezényelt dolgozókat korábban foglalkoztató másik intézmény nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről, ezért alakult ki a méltatlan helyzet.

Töredékét kapja a bérének sok táppénzre kényszerülő egészségügyis

A kamara még tavasszal kérte, hogy ha a koronavírus miatt kiesnek a munkából, 100 százalék táppénzt kapjanak, de ezt a mai napig nem sikerült elérni. Eddig 4 ezer orvos és ápoló fertőződött meg.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely arról tájékoztatott, hogy mivel az átirányított dolgozók nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az ötven százalékos Covid-többletjuttatást az anyaintézménynek kellene kifizetnie a dolgozóknak, amelyet később megtérítenek az intézménynek.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/11/18/blikk_fel_fizetest_kaptak_csak_a_sulyos_koronavirusos_betegekkel_foglalkozo_egeszsegugyisek/