Szijjártó: Mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=7ee7cb48-03db-4d88-9e6b-3cd5cd84ffc5
Megosztás/Share

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon megosztott egy videót az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács online üléséről szerdán. Az ülésen szó volt a koronavírus-járványról is, Szijjártó azt mondta, “mindannyian tudjuk, hogy ennek a helyzetnek az igazi megoldása a vakcina lesz, és e tekintetben minden irányba folytatunk tárgyalásokat. Éppen ezért szeretném tájékoztatni önöket, hogy mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap”.

A külügyminiszter azt is hozzátette, hogy tízdózisnyi minta érkezik Magyarországra, amelyeket a hivatalos laboratóriumokban vizsgálnak majd meg. A tesztek eredménye dönti majd el, hogy vásárol-e Magyarország az orosz vakcinából.

[embedded content]

Szijjártó ugyanakkor azt is elmondta, hogy a kormány együttműködési megállapodást kötött a kínai vakcinagyártóval is és részt vesz az ellenszer kifejlesztésének európai projektjében.

A külügyminiszter a múlt héten arról beszélt, hogy napokon belül az orosz oltóanyagból is kapunk mintát, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában vizsgálnak majd meg. Ha megfelel az előírásoknak, az oroszok akár már januárban nagyobb mennyiségű oltóanyagot szállíthatnak Magyarországra.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20201118_szijjarto_orosz_vakcina#rss