Tagadja az egykori vírustagadó, hogy azt mondta volna, ötpercenként viszik a holtakat a kórházban

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=1e030413-1b5d-4f77-9572-729b797fa474
Megosztás/Share

Bankos Barnabás szerint a Blikk olyan mondatokat tulajdonít neki, amik nem tőle származnak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Tagadja a szerdán koronavírusról szóló mondataival ismertté vált Bankos Barnabás, hogy olyanokat mondott volna, amit a Blikk cikke állít: bár Bankos tényleg nem vette komolyan a koronavírust, és arra kért mindenkit, figyeljenek oda magukra és másokra, szerinte több mondat is le van írva neki tulajdonítva a cikkben, amiket soha nem mondott el: külön kiemelte, hogy olyanról például szó sem volt, hogy “ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat.”

“A bentlétem alatt írt bejegyzéseimben és most is azt hangsúlyozom, hogy köszönöm az egészségügyben dolgozók lelkiismeretes munkáját” – mondta Bankos, akinek állítása egybe cseng azzal, hogy a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is jelezte, nem igaz, hogy akkora káosz lenne náluk, mint amekkorára a cikk utal.

A kórház ezért jogi lépéseket tesz a Blikk által közölt valótlan állítások és az intézmény jó hírnevének megsértése miatt.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201118_bankos_barnabas_koronavirus_blikk#rss