Tízezres tüntetés volt Berlinben a korlátozások ellen, többeket őrizetbe vettek

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=24516708-4f4b-42d1-8a80-d8074f415e5b
Megosztás/Share

A tömeg a maszkhordási és távolságtartási előírásokat sem tartotta be, ezért gyorsan elindult az oszlatás.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Csaknem kétszáz embert őrizetbe vett és vízágyúkat is bevetett a rendőrség szerdán Berlinben egy tüntetés után, amelyet a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások ellen tartottak.

A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat (maszkviselés, távolságtartás), ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetők legnagyobb része a felszólítás ellenére nem távozott, ezért a rohamrendőrök kora délután megkezdték a helyszín kiürítését.

A kifárasztásra és a leginkább indulatos tüntetők eltávolítására irányuló művelet késő délután is tartott még. A tömegből számosan a rendőrökre támadtak, késő délutánig 190 embert vettek őrizetbe, kilenc rendőr megsebesült.

A megmozdulást eredetileg a szövetségi törvényhozás kamaráinak (Bundestag, Bundesrat) székhelyeihez tervezték, de a kormányzati negyed nagy részében az erőszakos cselekmények veszélye miatt nem engedélyeztek tüntetést szerdára.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201118_tuntetes_berlin_koronavirus#rss