Vizsgálják, hogy tényleg vírusos járvány miatt úszik-e ki a partra annyi bálna a francia partoknál

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Az alanti videón azt látni, ahogy egy csapat tengerbiológus éppen mintát vesz a Föld második legnagyobb bálnafaja, egy nagyjából 16 méter hosszú, partra vetődött barázdás bálna testéből a franciaországi Saint-Hilaire-de-Riez közelében. 

A kutatók azért tettek így, mert idén szokatlan jelenséget tapasztalni az Atlanti-óceán francia partvidékén: a megszokottnál jóval több bálna sodródik partra és pusztul el, ráadásul olyan példányok, amiken nem látszik sem hajóval történt ütközés, sem pedig halászhálók nyoma. Évente 3-10 bálna vetődik így partra hosszú évtizedek óta ezen a szakaszon, idén annyian vannak, hogy csak az elmúlt másfél hónapban ez a 10 tonnás tömegűre becsült példány volt a hatodik áldozat. 

A tudósok azért gyanakszanak vírusos fertőzésre, mert az idei áldozatok mindegyike alultápláltnak tűnik és több helyen jellegzetes, nem ütközésből származó véraláfutások borítják őket. 

Willy Dabin, a kutatás egyik résztvevője azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy ami történik, az már majdnem járvány, de mindenképp a halálesetek számának abnormális megugrását jelenti.

(via Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/18/vizsgaljak-hogy-tenyleg-virusos-jarvany-miatt-uszik-e-ki-a-partra-annyi-balna-a-francia-partoknal