Apró bagoly került elő a Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül

Megosztás/Share

Közel kétszáz pozícióra keresnek munkatársakat az Antarktiszon, amely nagyszerű lehetőség, egyben kihívás lehet azok számára, akiknek tökéletesen elegük van 2020-ból, és szeretnének egy időre szó szerint elvonulni a világ elől.

Az ausztrál Antarktisz expedíció HR részlege összesen 180 alkalmazottat keres változatos feladatokra a jeges kontinensen, összesen 18 hónapra. A szervezet HR menedzsere, Maree Riley elmondta, többek között szerelőket, ácsokat, villanyszerelőket, vízvezeték-szerelőket alkalmaznának, valamint szakácsokra és kommunikációs szakemberekre is szükség lenne.

A fizetések a betöltött pozíciótól függően 60 és 100 ezer dollár közt mozognak, a munkavállalók többségét pedig a Mawson Point nevű állomásra toborozzák, hogy elvégezzék a kutatóállomás legfontosabb üzemeltetési feladatait a 2021-2022-es szezonban.

Amivel az Antarktiszra csábítanák a dolgozók, részben az ingyen szállás és az étkezés biztosítása, ezzel igyekeznek némileg ellentételezni a kontinensen uralkodó fagyos állapotokat, továbbá a napfény alapvető hiányát.

A jelentkezőktől a szaktudáson kívül elvárják, értelem szerűen a kitartást és a fagytűrő személyiséget, éppen ezért fizikai és pszichológiai vizsgálatnak is alávetik őket az expedíció előtt. Nem véletlenül, mert az illető hosszú időre egy elszigetelt, zárt közösség tagja lesz.

A HR szakember hozzátette, a koronavírustól egész biztosan nem kell tartani, így maszkot sem kell viselni a legjegesebb kontinensen, mivel a koronavírus egyelőre nem érte utol az Antarktiszt – írja a Ladbible.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/11/19/apro_baglyot_mentettek_ki_a_new_york-i_rockefeller_center_karacsonyfajanak_agai_kozul/