Áramszünet miatt kellett átköltöztetni a szegedi intenzíven ápolt koronavírusos betegeket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=248205ff-6ebe-4873-b4a2-2a9099aefc62
Megosztás/Share

Szerda este kapcsolt le a rendszer egy zárlat miatt.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Másik épületszárnyba kellett átköltöztetni a szegedi klinika koronavírusos pácienseket ellátó intenzív osztályán fekvőket egy áramkimaradás után szerda este – írja a 444.hu. A lap szerint zárlatos lett egy elosztó berendezés, és lekapcsolt az elektromos rendszer.

Az életmentő berendezéseknek saját akkumulátoraik vannak, amelyekkel pár órán át hálózati áram nélkül is tudnak működni. Ez adott lehetőséget arra, hogy a betegeket átvigyék a másik épületszárnyba.

A klinika a lapnak megerősítette, hogy műszaki hiba történt, amit kijavítottak, de a betegellátásban nem történt fennakadás.

Címlapi képünk illusztráció.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201119_koronavirus_szegedi_klinika_aramszunet#rss