Falus Ferenc: Érdektelen politikai kommunikáció, hogy Magyarország kaphat elsőként az orosz vakcinából

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/falus-1024x558.png
Megosztás/Share

Magyarországon legfeljebb másfél millióan találkoztunk eddig a vírussal, még nagyon sokan vagyunk, akiket meg lehet fertőzni, mondta Falus Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A korábbi országos tiszti főorvos szerint a nyájimmunitás egyre bizonytalanabbá válik, nem fog minket a mai ismereteink szerint hosszú távon megmenteni.

Szijjártó Péter a minap bejelentette, hogy hazánk kap először az orosz vakcinából tíz dózisnyi mintát, ezzel kapcsolatban Falus úgy vélekedett:

ez egy érdektelen politikai kommunikáció, semmi jelentősége nincs.

Mint mondta: úgy gondolja, hogy mindegyik vakcina, ami jelenleg a világban a második fázisból kikerült, mind nagyjából biztonságosnak tekinthető, olyan értelemben, hogy nagyon kicsi a valószínűsége, hogy hosszú távú szövődményeket váltson ki. Viszont hogy tényleg hat-e és mennyi ideig, még nagyon keveset tudunk az oltóanyagoknál.

Azok a bejelentések, hogy az egyik 90, a másik 92, a harmadik 94 százalékos, nekem egy kicsit a  cirkuszi kikiáltóhoz hasonlít

– mondta.

Falus hozzátette, vannak magánjellegű értesülései arról, hogy Oroszországban nem túl biztatóak visszajelzések a vakcináról, „várjuk meg, amíg eredmények vannak”.

Kiemelt kép: ATV

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/11/19/koronavirus-falus-ferenc-orosz-vakcina/