Itt az új Mercedes-Maybach S-osztály: földöntúli luxus és biturbó V12

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=7be710fc-f321-458d-8a1e-c5361075c582
Megosztás/Share

Vádlimasszázs, elektromosan nyitható/csukható ajtók, aktív zajkioltás és 630 lóerő, hogy csak néhány érdekességet emeljünk ki.

A Mercedes nemrégiben leplezte le technológiai erődemonstrációnak is felfogható új csúcsmodelljét, a W223-as típusjelű S-osztályt, amelynek hazai alapára 32,3 millió forint. Ezért az összegért egy 5,18 méter hosszú és 3,18 méteres tengelytávolságú, 286 lóerős S 350 d vezethető haza. Az 5,29 méter hosszú és 3,21 méteres tengelytávolságú hosszított modell magyar indulóára 33,5 millió forint.

© Mercedes

Az S-osztály mind alapváltozatában, mind hosszított kivitelében igen tágas és szuperkényelmes utasteret biztosít, most pedig megérkezett az eddigi verziókon is alaposan túlmutató luxus változat, a Mercedes-Maybach S-osztály. Íme:

© Mercedes

Az újdonság 18 centiméterrel hosszabb a normál S-osztály hosszított verziójánál: 5,47 méteres. Az egyedi díszítéseket és Maybach hűtőrácsot kapott luxusautó tengelytávja 3,4 méter.

© Mercedes

© Mercedes

A halk futású gumikon gördülő, aktív zajkioltó technológiás Mercedes-Maybach S-osztály az elérhető legnagyobb luxussal kényezteti az utasait, közülük is leginkább a hátul helyet foglalókat, akik fittségéről vagy éppen ellazításáról többfunkciós masszázsprogram gondoskodik.

Külön masszázst kapnak a vádlik, és az ülés kívánságra nemcsak a hátat melegíti, hanem a nyakat és a vállat is.

© Mercedes

© Mercedes

Felár ellenében elektromosan nyíló komfortajtók is rendelhetők, amelyek nyitása/csukása hétféle módon történhet.

A hűtőben 1-7 Celsius-fok között tárolhatók az italok és a rágcsálnivalók, a hangulatvilágítás 253 LED-ből áll, a maximális biztonságról pedig 18 légzsák gondoskodik.

© Mercedes

© Mercedes

© Mercedes

Míg a normál S-osztályból a generációváltással együtt távozott a V12-es csúcsmotor, addig az új Maybach változatban tovább él a már jól ismert 6 literes biturbó erőforrás. A Mercedes-Maybach S 650-be szerelt motor 630 lóerős.

A 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt 48 V-os lágyhibrid kivitel mellett érkezik egy 3 literes 6 hengeres motorra épülő plugin hibrid kivitel is.

© Mercedes

© Mercedes

A kilencfokozatú automata váltós, legmodernebb légrugós, összkerék-kormányzású Mercedes-Maybach S-osztály forgalmazása 2021 elején kezdődik meg.

Az alapváltozat ára várhatóan 160 000 euró (57,8 millió forint) lesz.

© Mercedes

© Mercedes

© Mercedes

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201119_itt_az_uj_mercedesmaybach_sosztaly#rss