Jogállási törvény: halasztást kértek a kormánytól

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/dbzol20200827018-e1605765420596-1024x577.jpg
Megosztás/Share

Az új szolgálati jogviszonyról szóló szabályozás életbeléptetésének halasztását kértek az egészségügyi szakmai képviseletek szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott megbeszélésen, írja a Népszava. A kormányt az egyeztetésen Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és Latorczai Csaba közigazgatási államtitkár képviselte.

A tervek szerint januártól bevezetendő jogviszonyt rengeteg kritika érte, többek közt azért, mert súlyosan korlátozná a munkavállalók jogát: a másod- és mellékállások engedélyezését és a képviseleti jogokat.

Az érdekvédők többek közt azért kértek halasztást, mert alkalmatlannak tartják a mostani járványhelyzetet arra, hogy tájékozott és higgadt döntést hozzanak a dolgozók, ráadásul a munkaszerződéssel kapcsolatos nyilatkozatokat is nehéz kiosztani, mert sokan betegek, karanténban vannak vagy átvezényelték őket máshova.

A megbeszélésen a kormány kérése az volt, hogy a szakmai képviseletek írják le javaslataikat, illetve ígéretet tettek további egyeztetésre.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/11/19/jogallasi-torveny-halasztas-egeszsegugy/