Karácsony adott pár ötletet a parkolási káosz megoldására

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=bb58b76e-cd33-4426-b171-e0fe1ee4e1fe
Megosztás/Share

Arra kéri az állami intézményeket és a plázákat a főpolgármester, hogy nyissák meg ingyenesen a parkolóikat. Szerinte az M0-s használatát is ingyenessé tehetné a kormány.

Egyebek mellett a plázák és az állami intézmények parkolóinak, mélygarázsainak megnyitását javasolja Karácsony Gergely főpolgármester az ingyenes parkolás bevezetése miatt kialakult káosz megoldására. Azt kéri, hogy ezeket a kijárási korlátozások idejére, este 7 és reggel 6 között ingyenesen lehessen használni.

Ez Karácsony szerint rövid távon segíthet. A problémáról már a kerületekkek is zajlik az egyeztetés.

A parkolók, mélygarázsok megnyitása mellett a főpolgármester szerint az is tehermentesítené a belvárost, ha a kormány ingyenessé tenné az M0-s autóút használatát.

Összefoglalásként pedig azt írta, ha van valami haszna az ésszerűtlenül elrendelt ingyenes parkolásnak, hát az, hogy nyilvánvalóvá teszi a problémákat, amelyekkel hosszú évek óta fennállnak, és amelyek halaszthatatlanná teszi a budapesti parkolási rendszer átalakítását.

A kormány – akárcsak tavasszal – az ingyenes parkolást is lehetővé tette a járvány elleni küzdelemben. A lépés azonban a szokottnál is nagyobb forgalmat generál a városokban, ellehetetleníti a helyi lakosok parkolását, miközben jelentős bevételektől fosztja meg az önkormányzatokat. A döntést kritizálta a Levegő Munkacsoport, Győrben egyszerűen kerékbilincselni kezdtek, de még az V. kerületi fideszes polgármester is kiakadt.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201119_ingyenes_parkolas_karacsony_gergely_budapest_fopolgarmester_kormany#rss