Koronavírus: 4512 új eset és 92 halott itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/98/5098/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 4512 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 161461-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 92 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 3472-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 44 éves férfi is, alapbetegségeiről egyelőre nincs információ.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokVédőmaszk viselésére felszólító tábla Nagykanizsán, az Eötvös téren.
Fotó: MTI/Varga György

7532-en vannak kórházban

Jelenleg 121644 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 23 százalékuk budapesti. 7532-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 580-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 36345 személyt már gyógyultnak minősítettek. A legfrissebb adatok szerint 38610 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 1,43 millió koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóriumaiban.

Szigorításokról döntöttek

Koronavírus: valóban megnehezíti a légzést a maszk? A válaszért kattintson!

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, valamint egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A koronavírus-járványt viszont ezen a ponton már nem lehet megállítani, a fő cél inkább a járvány lassítása. Ezért ismét kihirdették, majd februárig meg is hosszabbították a veszélyhelyzetet, amely azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is – gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. Az éjszakai kijárási korlátozás, az éttermek és a szórakozóhelyek bezárása, a digitális tanrend, valamint a boltok nyitvatartási idejének rövidítése viszont egyelőre csak december 11-éig van érvényben.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Párásodik a szemüvege maszkviseléskor? Egy orvos megoldást talált a problémára – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_4512_uj_eset_es_92_halott_itthon/20201119091820