Koronavírus: ennyi idõ alatt láthatjuk a korlátozások hatását

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/18/5118/article_320.jpg
Megosztás/Share

A kormány és az operatív törzs folyamatosan figyelemmel követi a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások eredményességét és elégségességét. Ha a korlátozások hatásosak, akkor a bevezetésük után 2 héttel indulhat meg a fertőzöttek számának csökkenése, 4-5 héten belül pedig a halálozási adatok javulására is számítanak – ismertette Müller Cecília. Hozzátette, ha az operatív törzs úgy látja, hogy szigorításra lenne szükség, erre a jövő szerdai kormányülésen javaslatot tesz majd.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, korlátozások, koronavírus operatív törzsA kijárási tilalomról tájékoztató plakát egy debreceni buszmegállóban. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Indul az ingyenes heti tesztelés

A tisztifőorvos megemlítette azt is, hogy holnap elindul a veszélyeztetett ágazatokban dolgozó személyek heti tesztelése. A koronavírus-szűrést pénteken a szociális intézményekben kezdik, majd hétfőn már a pedagógusok is rész vehetnek az első tesztelésen. A szűrés egyébként önkéntes, tehát az vesz részt rajta, aki szeretne, kötelezővé azonban nem teszik. Az ingyenes heti tesztelés természetesen a frontvonalban dolgozó egészségügyi személyzetet is érinti.

Még mindig vannak szabályszegők

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a tegnapi nap során 432 személlyen szemben intézkedtek a rendőrök az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében bevezetett maszkviselési kötelezettség megszegése miatt. Öt vendéglátó- vagy szolgáltatási helyet pedig be is zárattak a szabályszegés miatt. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt.

A szájvíz 30 másodperc alatt megöli a koronavírust laboratóriumi körülmények között – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_ennyi_ido_alatt_lathatjuk_a_korlatozasok_hatasat/20201119140240