Merkel másfél órán keresztül válaszolt élőben az ápolók és a hozzátartozók panaszaira

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Fotó: welt.de / youtube

Csütörtök délután sorozatban második online fogadóóráját tartotta Berlinben Angel Merkel német kancellár a koronavírus második hulláma idején. 

Merkel, amikor épp nincs pandémia, rendszeresen tart fórumokat országszerte, de mivel most már hónapok óta nem áll módjában személyes diskurzust létesíteni az állampolgárokkal, ezért heti online fogadóórák megtartása mellett döntött.  

Múlt héten fiatal munkavállalókkal és gyakornokokkal beszélgetett egy videókonferencia keretében az oktatási rendszer problémáiról, a munkakeresés nehézségeiről és általában arról, hogy milyen a munkaerőpiac állapota Németországban. Az adás elején elhangzott, hogy a kérdezők egyes szakszervezeteken keresztül jelezhették igényüket a részvételre. 

Most csütörtökön a koronavírus idején különös terhelésnek kitett ápolókon, gondozókon és betegeken volt a sor. Voltak gondozók és hozzátartozók, akik perceken keresztül sorolták, hogy mi okoz számukra nehézséget. Akadt, aki köszönetet mondott a kormány fáradozásaiért, más kritikus volt, amiért nem kapnak elegendő támogatást azok, akik már eleve beteg hozzátartozókat ápolnak. 

Összesen 14-en kapcsolódtak be a beszélgetésbe. A végén a kancellár elmondta azt is, hogy a beszélgetés jelentőségét az adta, hogy akik nem betegek, és nem kell másokat ápolniuk, azok is tisztában legyenek vele, hogy mivel küzdenek ma tömegek az országban. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/19/merkel-masfel-oran-keresztul-valaszolt-eloben-az-apolok-es-a-hozzatartozok-panaszaira