Ó, Tannenbaum!

Megosztás/Share

Lukas Podolski egy különös fogadás miatt jégkorongozónak áll.

Vannak olyan labdarúgók, akik egyszerűen nem képesek abbahagyni a profi versenyzést, még visszavonulásuk után sem. A legendás olasz védő, Paolo Maldini teniszezőnek állt, és részt is vett egy profi tornán. André Villas-Boas vezetőedzői karrierje mellett a motorsportért kezdett rajongani. Tavaly év végén Petr Cech gyerekkori álmát megvalósítva jégkorongozó lett. Nem is teljesített rosszul a Guildford Phoenix színeiben, hiszen bemutatkozó meccsén egyből a mezőny legjobbjának választották.

Lukas

Lukas

Lukas

Fotó: Str / AFP

Hamarosan Lukas Podolski is ütőt ragad. A német bajnokságban szereplő Kölner Haie hiába számít tehetősebb csapatnak, a koronavírus-járvány hatására jelentős bevételtől esett el. A világbajnok futballista azt ajánlotta a „cápák” szurkolóinak, hogy százezer virtuális jegy megvétele esetén ő maga is beáll játszani.

Örülnénk, ha Podolski az öltözőben lenne velünk. Hiába kezdi el későn a jégkorongot, a sportolói múltja komoly segítség a számára. Kíváncsi vagyok, hogy áll neki a csapatunk meze

– nyilatkozta Uwe Krupp, a Haie vezetőedzője a klub hivatalos oldalának. Ekkor még nem volt biztos, hogy összejön a százezer eladott jegy, azóta viszont kiderült, hogy jócskán túllépték a célt.

Borzasztóan örülök, hogy részese lehettem a Kölner Haie megmentésének. Nagyon köszönöm minden embernek és rajongónak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat a következő szezont is elkezdhesse

– írta Instagram-oldalára a 35 éves világbajnok labdarúgó.

Podolski azt ígérte a „cápáknak”, hogy járvány enyhülése után összeül megbeszélni a továbbiakat jelenlegi klubjával, az Antalyasportal, mivel mindenképpen állni akarja a szavát.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/11/19/o_tannenbaum/