Odázódik a magyar melósok robotokkal helyettesítése: a koronavírus a ludas

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/R/roboworker-20201119.jpg
Megosztás/Share

  • MTI
  • 2020. november 19. csütörtök 08:29

A járvány miatt az idén várhatóan csökkennek a robotértékesítések, de középtávon fontos Európában az automatizálás fejlesztése, mert ebben nagy az elmaradás az Egyesült Államokhoz és a távol-keleti országokhoz képest – írja a Világgazdaság.

A lapnak Vikram Kumar, az OnRobot ügyvezető igazgatója nyilatkozott, aki szerint fontos lenne, hogy a kkv-k robotok fejlesztésébe fogjanak, mert a rövidülő értékláncokat csak így lehet Magyarországra csábítani.

A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) adatai szerint tavaly 926 ipari robotot és 200-300 emberekkel együttműködő automatizált gépet, úgynevezett kobotot adtak el Magyarországon. A robotok fő hazai felhasználói az autógyártók, ám fokozódik a kereslet például az egészségipari, a felsőoktatási és a gyógyszeripari területek részéről is – írja a lap.

Az OnRobot ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy az ipar további fejlődése elképzelhetetlen automatizálás nélkül, az európai gyáraknak jóval több robotra lenne szükségük a következő időszakban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/karrier/odazodik-a-magyar-melosok-robotokkal-helyettesitese-a-koronavirus-a-ludas.1106188.html