Olyan borzalmas ez az év, hogy az emberek hamarabb kezdtek el karácsonyi dalokat hallgatni

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=3d952c65-32bd-49b3-be28-6eea4d3a6637
Megosztás/Share

Idén nem jöhet elég hamar a karácsony.

A nagy-britanniai eladások és streamelések alapján tavalyhoz képest idén már ötven százalékkal nagyobb volt a kereslet a karácsonyi dalok iránt – a Guardian szerint feltehetően azért, mert az emberek Mariah Carey vagy a Wham! ünnepi dalaival próbálnak kiszakadni a járványszorongásból. Másrészt azért, mert sok embernek ezek a karácsonyi dalok jelenthetnek egyfajta visszatérést a normalitásba egy ilyen kaotikus év végén.

Az adatok szerint ötször annyi karácsonyi dal fog bejutni ezen a héten a top 100-as listára, mint tavaly, és tízszer annyi, mint 2018-ban ilyenkor. Péntekre várhatóan bekerül a top 40-be Mariah Carey All I Want for Christmas Is You című dala. A Spotify szintén a karácsonyi dalok megnövekedett forgalmáról számolt be.

A Guardian cikke szerint nemcsak a zenehallgatásban mutatkozik meg a karácsony iránti sóvárgás, hanem a karácsonyi dekorációkban is, amelyet szintén a szokásosnál korábban bevetettek az emberek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201119_Olyan_borzalmas_ez_az_ev_hogy_az_emberek_hamarabb_kezdtek_el_karacsonyi_dalokat_hallgatni#rss