Orbán Viktor országos kórház-főigazgatónak nevezte ki Gyurcsány egykori szakállamtitkárát

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/download-36-e1605764385784-1024x576.jpg
Megosztás/Share

A kormányfő számít Jenei Zoltánra az új egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.

A 444.hu szúrta ki elsőként a Magyar Közlönyben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Jenei Zoltánt nevezte ki az egészségügyi ellátást felügyelő Országos Kórház-főigazgatóság élére. Az Országos Kórház-főigazgatóság az előző nap megjelent rendelet szerint az egészségügyért felelős miniszter irányítja, vezetőjét és helyetteseit az ő javaslatára nevezi ki és menti fel a miniszterelnök.

A főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő „stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában”.

Jenei Zoltán korábban a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt.  Közgazdász végzettséggel rendelkezik, kancellári kinevezése előtt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozott gazdasági vezetőként. Az egyik első egyetemi kancellár volt, akit a második Orbán-kormány idején kineveztek, írta a szabadpecs.hu.

Korábban volt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) gazdasági főigazgatója is. 1997-es kinevezésekor lapunknak beszélt arról, hogy a rendőrök alulfizetettek és sokakat zavar a kettősség, egyfelől pazarlás van a központi szerveknél, másfelől nélkülözés a kapitányságokon.

A Gyurcsány-kormány idején a belügyi tárca  helyettes államtitkáraként vezetett már kórházat is, Lamperth Mónika miniszteri biztosként bízta rá a BM Központi Kórház és Intézményei irányítását. 2007-ben már Petrétei József minisztersége idején sajtóhírek szerint azért távozott az igazságügyi és rendészeti minisztériumból, mert rendészeti szakállamtitkárként bírálták, amiért nem egyeztetett az ORFK vezetésével a nagy vihart kavart Kossuth téri kordonok ügyében, amit kancellári kinevezése előtt a PestiSrácok is szóvá tett.

Zavarja a kordon a Parlamentet

Már két ízben is kérte az Országgyűlés Hivatala, hogy korlátozzák vagy szüntessék meg a Parlament körüli műveleti területet. Egyelőre eredménytelenül.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/11/19/orban-viktor-orszagos-korhaz-foigazgatonak-nevezte-ki-gyurcsany-egykori-szakallamtitkarat/