Új fertőzöttségi térképet közölt az operatív törzs, de ettől nem lesz senki okosabb

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=9dc05b6c-5b06-4927-b132-e848059e540b
Megosztás/Share

A térkép a címe szerint településenkiénti bontásban mutatná be a fertőzöttséget, illetve a koronavírusosak életkori megoszlását is ábrázolja.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A településeinknek már 88 százaléka érintett a járványban, bárki lehet fertőzött – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán, az operatív törzs tájékoztatóján. Ezt lehet hivatott alátámasztani az a térkép is, ami a koronavírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztatási oldalon jelent meg ezután nem sokkal.

Az új térkép a címe szerint településenkiénti bontásban mutatná be a fertőzöttséget, illetve a fertőzöttek életkori megoszlását is ábrázolja. Utóbbi azonban teljes mértékben hiányzik róla. A vírus megjelenését pedig márciustól ábrázolja november 17-éig, tehát nem a jelenlegi helyzet látható rajta. Így mindössze annyi derül ki általa, hogy a kormánynak van statisztikája arra nézve, hogy melyik településen mikor hányan fertőzöttek, illetve ők hány évesek.

A térkép alatt egyébként ez a megjegyzés áll: a települést szimbolizáló pötty piros, ha az ábrázolt időszakban volt a településen igazolt fertőzött, illetve zöld, ha nem volt.

© koronavirus.gov.hu

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201119_operativ_torzs_uj_terkepe_fertozottseg_telepulesek#rss