WHO: Az iskolák bezárása nem hatékony lépés

Megosztás/Share

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Covid19-teszt vizsgálata egy liege-i laboratóriumbanFotó: Valentin Bianchi/Hans Lucas via AFP

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Koppenhágában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodáját vezető Hans Kluge, és arról beszélt, hogy az általános maszkviseléssel és annak megkövetelésével elkerülhetőek a koronavírus-járvány miatti újabb lezárások Európában – írja délutáni jelentésében az MTI. 

Kluge szerint a vesztegzárnak és a kijárási tilalomnak az utolsó mentsvárnak kellene lennie. A WHO regionális vezetője azt is mondta, hogy a maszkviselés ugyan nem csodaszer, – más intézkedésekkel együtt hoz csak eredményt -, de ha az emberek 95 százaléka maszkot hordana, nem lenne szükség lezárásokra.

A WHO európai irodavezetője szerint az általános iskoláknak nyitva kellene maradniuk, mert bezárásuk nem hatékony lépés. A gyerekek és tizenévesek a WHO szerint nem növelik a vírus terjedésének sebességét.

Kluge arról is beszélt, hogy Európa és az Egyesült Államok különösen vírus által sújtott területeknek minősülnek, és látszik már ugyan némi fény az alagút végén, de a vakcina nem fog megoldani mindent egy csapásra, ugyanis jó ideig csak korlátozott mennyiségben áll majd rendelkezésre. Épp ezért fokozatosan és biztonságosan kell feloldani a szigorításokat, mert a túl gyors enyhítésnek negatív hatásai lehetnek a fertőzésszámra.

Az Egészségügyi Világszervezet nyár végén azt közölte, hogy a koronavírus-világjárvány két éven belül érhet majd véget. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/11/19/who-az-iskolak-bezarasa-nem-hatekony-lepes