13 ember támadt rendőrökre egy hét alatt

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=200fe265-00d4-4c59-af82-577b7c7036f9
Megosztás/Share

Sok munkát adtak az előző héten a debreceni ügyészségnek agresszív emberek: fojtogatták, autóval célozták meg a rendőröket, vagy éppen csoportosan támadtak rájuk, összesen 13-an. Mindegyik őrizetbe került,van, akit már el is ítéltek.

Alig több mint egy hét alatt hat ügyben tizenhárom ember őrizetét rendelte el a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, mert rendőrökre támadtak.

Három napon belül elítéltek például egy a borsodi párt, akik november 10-én ittasan veszekedni kezdtek, majd a férfi autóval nekihajtott egy társasház bejáratának. A férfi a kiérkező rendőrökre is rátámadt: egyiküket fojtogatni kezdte, és csak könnygázspray-vel tudták leszedni róla.

A 25 éves férfi és a 26 éves nő is (bűnsegédként) próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott a Kazincbarcikai Járásbíróságon: előbbi 1 év 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönt és 400 ezer forint pénzbüntetést, utóbbi pedig 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt és 225 ezer forint pénzbüntetést kapott. Az ügyészség mindkét esetben súlyosbításért fellebbezett.

Egy másik férfit a Mezőkövesdi Járásbíróság ítélte 3 év szabadságvesztésre és 5 év járművezetéstől eltiltásra, miután november 7-én éjszaka ittasan, a kijárási tilalom ellenére kocsiba ült, majd azzal megcélozta a rendőrkocsit. Az ő ügyében is súlyosbítást kért az ügyész, és fellebbezett letartóztatása megszüntetése ellen is.

Letartóztattak egy hét tagú családot is, akik november 9-én rátámadtak a rendőrökre, amikor azok el akarták fogni egyik körözés alatt álló rokonukat.

A múlt hétvégén ugyancsak letartóztattak további három borsodi férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201120_bunugyek_letartoztatasok_hivatalos_szemely_elleni_eroszak_miatt#rss