A Samsung ötlete a home office-hoz: okosmonitor, ami tévé is egyben

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=6dd5a2b0-4bb8-434f-a567-d328db0d7afb
Megosztás/Share

Munkához és az azt követő szórakozáshoz egyaránt optimalizálta a Samsung új monitorját, melyen a gyártó televízióin is lévő operációs rendszer, a Tizen fut. Így alkalmazások is telepíthetők rá, többek között YouTube, HBO GO és Netflix.

A világot nagyban átrendező koronavírus-járvány a cégeket is új kihívás elé állítja; sokak ezért már most is otthonról végzik munkájukat. Őket célozza elsősorban a Samsung új fejlesztéseivel, melyek hely is spórolható: nem kell külön számítógépes képernyőt és tévét fenntartani. A dél-koreai gyártó igyekezett mindkét világ technikai előnyeit megvalósítani a kétféle verzióban is elérhető Smart Monitorban.

© Samsung

A képernyő rendelkezik a jól ismert Bixby személyi asszisztenssel, továbbá szemkímélő üzemmódot is kapott. Ez utóbbi az okostelefonokhoz hasonlóan a panel által megjelenített kék fény mennyiségét redukálja, hogy könnyebb legyen az elalvás. A monitorokhoz ezen felül távirányító is jár.

Az M5-ös modellt 27 és 32 hüvelykes, Full HD-s kivitelben készíti a Samsung, a csak 32 colosan elérhető M7 már 4K-t is tudja. A képarány mindkét eszköz esetében 16:9-es, a hangról 10 wattos sztereó hangsugárzók gondoskodnak.

A monitorok HDMI és USB foglalattal is rendelkeznek, a nagyobbik az USB-C-sből is kapott egyet. Vezetékmentes csatlakozásra pedig természetesen ott a wifi és a Bluetooth (4.2).

© Samsung

Az M7 modell 145 900 forintos áron januártól lesz elérhető Magyarországon. Az M5-ösök már december közepén megjelennek; a 27 colos kiadás 79 900 forintos, a 32 colos verzió pedig 89 900 forintos áron kerül majd piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201120_samsung_m5_m7_monitor_okosmonitor_home_office_teve_tv_televizio#rss