Áramszünet volt a vidéki kórház intenzív osztályán: több koronavírusos beteget átszállítottak

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/11/1605858233-ZPD3e661W_md.jpg
Megosztás/Share

A portálnak egyik olvasója jelezte, hogy áramszünet miatt több beteget is át kellett szálítani egy másik szárnyba szerda este a Szegedi Tudományegyetem Covid intenzív osztályán. Kérdésükre a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elmondta, hogy a a szegedi Járványügyi Ellátó Központ Covid intenzív osztályán 2020. november 18-án délután fél hatkor egy elosztóberendezés kapott zárlatot, ezért automatikusan lekapcsolt az elektromos rendszer. A műszaki hibát észlelve a műszaki ügyeleti osztály azonnal a helyszínre érkezett, és kijavította a hibát.

Az intézmény hangsúlyozta, hogy kézzel senkit nem kellett lélegeztetni, a betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt, mivel az életfenntartó eszközöknek saját akkumulátoruk van, ami áramkimaradás esetén is zavartalan működést biztosít.

A betegek biztonságát szem előtt tartva, az érintett épületrészt szakemberek fogják alaposan átvizsgálni, hogy véletlenül se ismétlődhessen meg hasonló műszaki hiba. Az áramszünettel érintett épületrész az átvizsgálás után újra Covid-betegeket tud fogadni. Az átvizsgálás érdekében került sor a betegek költöztetésére, mely során eredetileg is Covid intenzív ellátásra kijelölt helyiségekbe kerültek áthelyezésre, az ellátásuk itt folytatódik

– közölték a portállal.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/11/20/aramszunet-volt-a-videki-korhaz-intenziv-osztalyan-tobb-koronavirusos-beteget-atszallitottak