Azonosították a koronavírus 7 újabb tünetét: ezek is jelezhetik a betegséget

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/K/kovv-20200427-20201120.jpg
Megosztás/Share

Egy, a koronavírusból felépültek körében végzett kutatás alapján újabb, Covid-19 fertőzésre utaló tüneteket azonosítottak az USA-ban. A körülbelül 1600 fős vizsgálatban arra kérték az érintetteket, hogy írják meg, milyen tüneteket észleltek az elhúzódó covid során.

Újabb Covid-19 fertőzésre utaló tüneteket azonosítottak, olyanokat, amikről eddig még csak nem is hallottunk – írja az Egészségkalauz. A koronavírus tünetei közé az alábbiak kerültek be:

  • repedezett, száraz ajkak,
  • fülzúgás (tinnitus),
  • afta, nyelvfájdalom,
  • herpesz,
  • véletlenszerű szagok, melyeket valójában nem érezni,
  • a látómezőben lebegő foltok,
  • ájulás, kollapszus (syncope)

Mivel a felsorolt koronavírus tünetek ritkák, nem szerepelnek az amerikai járványügyi központ hivatalos listájában, de ha a többi tünettel együtt – például köhögés, ízvesztés, láz, végtagfájdalom – észleljük a fentieket, Covid-19 fertőzésre gyanakodhatunk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/azonositottak-a-koronavirus-7-ujabb-tunetet-ezek-is-jelezhetik-a-betegseget.1106324.html