Belehalt a koronavírus-fertőzésbe a szerb ortodox egyház feje

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=f107c8ce-60ba-4450-8fdd-70663772831d
Megosztás/Share

Irinej pátriárka állapota egészen szerdáig stabil volt.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

November 5-én került kórházba Irinej pátriárka, a szerb ortodox egyház feje koronavírus-fertőzés miatt. Állapota szerdáig stabilnak volt mondható, pénteken azonban belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe – erősítették meg hírt orvosai a belgrádi sajtónak pénteken.

Az egyházfő halálhírét már egy nappal korábban is több szerb médium megírta, majd visszavonta.

Irinej pátriárka november elsején részt vett a montenegrói ortodox egyházfő, Amfilohije temetésén, aki a koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele. Amfilohijét nyitott koporsóban ravatalozták fel, a hívek a homlokát és a kezét csókolgatták kegyeletük lerovásának részeként. A gyászszertartáson, amelyen több ezren vettek részt, szinte senki nem viselt maszkot, és a kötelező távolságot sem tartották be.

A 12 milliós szerb ortodox egyház legtöbb tagja Szerbiában, Montenegróban és Boszniában él.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201120_Belehalt_a_koronavirusfertozesbe_a_szerb_ortodox_egyhaz_feje#rss