Egyre nehezebb tartani egymástól a távolságot a Normafán, annyian mennek oda kirándulni

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/73996626-e1605888175949-1024x576.jpg
Megosztás/Share

A járványhelyzet kapcsán természetszerűleg megnőtt az igény a szabadban való kikapcsolódásra, így a Normafán is egyre több a kiránduló, írja honlapján a XII. kerületi önkormányzat.

Mint fogalmaznak, az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatták, hogy ez komoly közlekedési és parkolási gondokat eredményez a környéken, valamint a sétányokon is egyre nehezebb tartani a szükséges távolságot.

Mindezek miatt tisztelettel kérjük a kirándulni vágyókat, hogy lehetőség szerint a Normafa helyett a budai hegyek kevésbé látogatott területeit válasszák. Az egyéni sportolást választók nemcsak a Normafán, hanem a Gesztenyés kertben és a Városmajorban is igénybe vehetik a futópályákat

– közölték.

Hozzátették, aki mégis a Normafát választja, ha teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedés szolgáltatásait. A Normafán – ahol folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét – csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. Nyomatékosan felhívjuk az autósok figyelmét, hogy kerüljék a tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon történő parkolást. A szabálytalanul parkolókat a Hegyvidéki Rendészet munkatársai megbüntetik.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/kozelet/2020/11/20/koronavirus-normafa-tavolsagtartas/