Európa vitte a hátán a világ atlétikáját, Székesfehérvár is tökös szervező volt

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/11/halasz-1024x576.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány sújtotta 2020-ban Európa alig féltucat hagyományos versenye vitte a hátán a világ atlétikáját és gondoskodott arról, hogy az olimpiai sportág talpon maradhasson.

Az összeomlás elleni küzdelemből a tizedik alkalommal megrendezett székesfehérvári Gyulai István Memorial Magyar Nagydíj házigazdái is kivették a részüket, és ezzel maradandó érdemeket szereztek.

„A világjárvány első hulláma megsemmisítő csapást mért az amerikai atlétikára, a tengerentúlon sorra maradtak el versenyek, a nagy bajnokok közül pedig csak azok nem szorultak be az országukba, akik a ki- és beutazási stop előtt Európába siettek és ott kerestek maguknak edzéslehetőséget” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Gyulai Márton, az Európa Atlétikai Szövetség (EA) Tanácsának tagja.

„Sokan arra számítottak, hogy az olimpia elhalasztása és a párizsi Európa-bajnokság törlése után az európai Gyémánt Liga és az idén útjára indított World Athletics Continental Tour versenyek szervezői is visszavonulót fújnak, de szerencsére nem így történt. Tudás, bátorság és nagy-nagy türelem kellett ahhoz, hogy a szigorú intézkedéseket szem előtt tartva, a sportolók és a házigazdák egészségét óva hat országban a helyi kormány, illetve a városvezetés támogatásával szokásosan rangos nemzetközi versenyt rendezhettek.

Az atlétavilág nagyra értékeli, hogy Róma, Monaco, Stockholm és Ostrava mellett Székesfehérvár is azon tökös szervezők közé tartozott, akiknek volt mersze és jó forgatókönyve közel 200 sportolónak, köztük világ- és olimpiai bajnokoknak versenylehetőséget biztosítani.

Mondanom sem kell, nem volt könnyű világklasszisokat felvonultató mezőnyt összehozni, ezt mindenkinél jobban tudja az elitbe tartozó versenyzőket verbuváló Spiriev Attila sportigazgató, aki a naponta változó helyzetből is a lehető legtöbbet tudta kihozni” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Halász Bence második lett a férfi kalapácsvetésben a Gyulai István Memorialon (MTI/Vasvári Tamás)

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/sport/2020/11/20/atletika-gyulai-memorial-gyulai-marton/