Fekete-Győr: Előbb a kormánytagok adassák be maguknak az orosz vakcinát!

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=73bb9fd7-2d7f-4baf-abe9-d1d1d6366361
Megosztás/Share

Csak a lopás számít, nem a védekezés – mondja a Momentum elnöke.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Facebook-videót tett közzé Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Ebben többek között felszólítja a kormány tagjait, hogy amennyiben orosz vakcinát próbálnának behozni, és ahhoz nincs uniós jóváhagyás, akkor először maguknak adassák be.

A pártelnök beszél arról, hogy ma már többen halnak meg Magyarországon lakosságarányosan, mint a régióban, és a járvány súlyosbodása közepette Orbán Viktor szélmalomharcot vív Soros Györggyel, a migránsokkal vagy éppen az Európai Uniót zsarolja. Az mondja, a miniszterelnöknek “az a legfontosabb, hogy tovább lophassa az uniós pénzeket, és ezért hajlandó bedönteni az EU költségvetését is.”

Lélegeztetőgépben világelsők vagyunk, és pofátlanságban is, mert sehol máshol nem lopott kormány lélegeztetőgépek árából – mondja Fekete-Győr, és eközben pszichiáterek dolgoznak covid-osztályokon.  Felsorolja a védekezés ellentmondásait, például a nagy nézettségű focimeccsek megtartását és a korlátozások halogatását. A Momentum “normális tájékoztatást” kér a vakcina ügyében, például hogy csatlakozott-e a kormány a Pfizer-BioNTech uniós szerződéséhez. Ezenfelül több tesztelést szorgalmaznak, valamint azt, hogy a családjuk hoz látogatók ingyen teszteltethessék magukat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201120_FeketeGyor_Elobb_a_kormanytagok_adassak_be_maguknak_az_orosz_vakcinat#rss