Hegyvidéki önkormányzat: Túl sokan vannak Normafán, menjenek a kirándulók máshová

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=5721f7ba-0508-4c64-9cc4-54e51cb29c57
Megosztás/Share

Gyakran nem lehet tartani a sétányokon a védőtávolságot.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Normafán a rengeteg kiránduló már komoly közlekedési és parkolási gondot okoz a környéken, ráadásul a sétányokon egyre nehezebb tartani a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt szükséges távolságot – jelezte a XII. kerületi önkormányzat a pénteki közleményében.

Mindezek miatt arra kérik a kirándulni vágyókat, hogy

lehetőség szerint a Normafa helyett a budai hegyek kevésbé látogatott területeit válasszák.

Az önkormányzat szerint, aki mégis a Normafát választja, ha teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedés szolgáltatásait, mert csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. Arra külön felhívták az autósok figyelmét, hogy kerüljék a tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon történő parkolást. A szabálytalanul parkolókat a Hegyvidéki Rendészet munkatársai megbüntetik.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201120_normafa_kirandulo#rss