Kékbe borulnak ma este a városok

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=744a027b-80c5-40cc-af27-2801190702b9
Megosztás/Share

A Gyermekjogok Világnapján több esemény is felhívja a figyelmet a gyerekekre leselkedő veszélyekre.

Veszélyes hozadéka a koronavírus-járványnak a gyermekbántalmazási esetek számának növekedése. A bezártság, a megnövekedett online jelenlét és az egzisztenciális félelmek növelik a fizikai, verbális, szexuális bántalmazás lehetőségét. Az UNICEF Magyarország a Gyermekek Világnapjához közeledve indította el Ismerd fel és tegyél ellene című kampányát. A Facebookon pedig ismert szakértőkkel beszélnek a témáról ezen a napon.

A világnap estéjén 9 városban két tucat ikonikus épület kap kék díszkivilágítást, így emlékeztetve a gyermekjogok fontosságára. Többek között kék fényben úszik majd a Szabadság-szobor, a MÜPA, a Duna Aréna és a Puskás Aréna, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy-egy épülete, továbbá a Debrecenben a Nagyerdei Víztorony, a tatai Fellner Jakab Kilátó és a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó.

Az UNICEF Magyarország arra kér mindenkit, hogy november 20-án, amennyiben teheti, hívja a 136 66-os adományvonalat, vagy küldje el SMS-ben a Teszek ellene mondatot. Minden hívás és SMS 500 forinttal támogatja az UNICEF bántalmazás elleni munkáját. A érdeklődők ezen az oldalon regisztrálhatnak az ingyenes mesterkurzusra.

November 20-a a Gyermekjogok Világnapja, 31 évvel ezelőtt ezen a napon fogadták el az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely világszerte garantálja a gyermekek jogait.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201120_Kekbe_borulnak_ma_este_a_varosok#rss