Kiderült, miért beszélt a hivatalosnál kétezerrel több új fertőzöttről Pintér Sándor

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=57390358-be81-4ff4-8121-c06b9b80e577
Megosztás/Share

Orbán Viktor Facebook-oldalán tették közzé azt a videót az operatív törzs üléséről, amelyen az elsőként felszólaló Pintér Sándor belügyminiszter 6440 új koronavírusos beteget “jelentett” a miniszterelnöknek.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Választ kaptunk arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter miért beszélt kétezerrel több (6440) napi fertőzöttről az operatív törzs ülésén péntek kora reggel, mint amit a koronavirus.gov.hu oldalon közöltek.

A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztály a hvg.hu megkeresésére azt írta, az új igazolt napi fertőzöttek száma a mai napon 4440, a Pintér által idézett adat csak nyelvbotlás volt.

Orbán Viktor miniszterelnöknek egyébként a videó alapján a szeme se rebbent a téves adat hallatán.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201120_pinter_sandor_nyelvbotlas#rss