Koronavírus: 31 éves volt most a legfiatalabb elhunyt itthon

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=1e030413-1b5d-4f77-9572-729b797fa474
Megosztás/Share

A veseelégtelenségben szenvedő férfin kívül volt még egy 34 éves áldozata is a betegségnek a pénteken közölt adatok szerint.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Heveny veseelégtelenségben szenvedett az a férfi, aki 31 évesen a legfiatalabb elhunyt volt a koronavírus halálos áldozatai közül. Rajta kívül volt még egy fiatal férfi, aki 34 évesen vesztette életét, de róla egyelőre nem derül ki a kormányzati honlapról, hogy volt-e, és milyen egyéb betegsége.

Rajtuk kívül két, 40-es éveiben járó áldozata is volt a járványnak a pénteken közölt adatok szerint. Egy 45 éves férfinek magas vérnyomása és cukorbetegsége volt, egy 49 éves nő pedig áttételes daganatos megbetegedésben is szenvedett.

A legfrissebb adatok szerint 96 ember hunyt el a koronavírus miatt Magyarországon, velük együtt 3568 koronavírusos ember vesztette életét a járvány kezdete óta.

Az áldozatok többsége – legalábbis Magyarországon – az idősebb, 50-60 éven feletti korosztályból, illetve a krónikus betegségekben szenvedők közül kerül ki. A miniszterelnök két hete azt mondta, az elhunytak átlagéletkora 76,1 év.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201120_koronavirus_halalozas_legfiatalabb_elhunyt_veseelegtelenseg#rss