Koronavírus: félnek a buszsofõrök

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/60/5160/article_320.jpg
Megosztás/Share

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a BKV-s járművezetők, az Egységes Közlekedési Szakszervezet pedig sürgős védelmet kér a sofőröknek az operatív törzstől. A követelések között szerepel egyebek mellett a vezetőfülke kordonnal való elkerítése, az elsőajtós fel- és leszállás felfüggesztése, valamint a fedélzeti jegyértékesítés szüneteltetése is. A szakszervezeti elnök, Naszályi Gábor az ATV Híradójának úgy nyilatkozott, a dolgozók idegesek és félnek a koronavírus-helyzet miatt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus terjedése, koronavírus tömegközlekedés, koronavírus BKV, A dolgozók idegesek és félnek a koronavírus-helyzet miatt.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Hetek óta nincs előrelépés

Az érdekvédők már hetek óta sürgetik az intézkedéseket, amelyek garantálják a járművezetők hatékonyabb védelmét a koronavírus-járvány idején. Elmondásuk szerint azonban az illetékesek még mindig nem tettek semmit. “El vagyunk késve. Nem azt szeretném megvárni, míg kialakul egy gócpont, hanem ezt szeretnénk megelőzni. Mert jelen pillanatban ez az egyetlen hatékony módszer, a megelőzés” – mondta Naszályi. Fontos cél továbbá, hogy a sofőrök ne félelemmel induljanak munkába – fűzte hozzá a szakszervezet elnöke.

Más gondok is vannak

Az ATV információi szerint egyébként az egyre súlyosbodó járvány ellenére a közlekezési vállalat telephelyein továbbra sem mérnek testhőt, és kézfertőtlenítőt sem biztosítanak a pihenőhelyeken. Egy neve elhallgatását kérő buszvezető pedig úgy nyilatkozott, hogy ő leginkább a szülei egészsége miatt aggódik, de vadidegeneket sem szeretne megfertőzni. Ezért tartaná fontosnak, ha a munkahelye mindent megtenne annak érdekében, hogy a lehető legkisebb eséllyel kapja el munkavégzés közben az új típusú koronavírust.

A Híradó megkeresésére a BKV közölte, hogy a sofőrök utastéri leválasztása és a fedélzeti jegyértékesítés felfüggesztése már megtörtént. Az első ajtós felszállási rend felfüggesztését és a járművek elejének kordonozását azonban nem tervezik.

Mikor térjünk vissza edzeni, miután kigyógyultunk a koronavírus-fertőzésből? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_felnek_a_buszsoforok/20201120153240