Koronavírus: ilyen a helyzet a szociális otthonokban

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/49/5149/article_320.jpg
Megosztás/Share

A tisztifőorvos közlése szerint eddig 976-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal a szociális dolgozók körében, és 21-en szorultak kórházi ápolásra. A gondozottak esetében azonban ennél rosszabb a helyzet: közöttük már 6 százalékos az átfertőzöttségi arány, ez 5940 személyt jelent. 1175 betegnek kórházi ellátásra is szüksége volt, 586-an pedig nem élték túl a fertőzést – ismertette Müller Cecília.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus idősotthonok, koronavírus idősek, koronavírus szociális intézmények, koronavírus szociális dolgozók, koronavírus dolgozók, koronavírus operatí törzsEddig a szociális intézményekben dolgozók 1 százakéka fertőződött meg.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Elindult a rendszeres tesztelés

A szociális intézményekkel kapcsolatban szó volt arról is, hogy a mai napon már el is indult a heti koronavírus-tesztelés. A részleteket György István, a területi közigazgatásért felelős miniszterelnökségi államtitkár ismertette. Elmondása szerint a program célja, hogy megvédjék a veszélyeztetett dolgozókat, lassítsák a kór terjedését, valamint képet kapjanak az átfertőzöttségi arányról ezekben az intézményekben. Az antigénalapú gyorstesztekkel történő rendszeres szűrés mintegy 370 ezer embert érint, a részvétel pedig önkéntes.

6 üzletet zártak be tegnap

Orbán: a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés – kattintson!

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy az elmúlt napon 345 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszviselési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. 6 üzletet pedig átmenetilag be is zárattak a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések megszegése miatt. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt.

98 évesen kigyógyult a koronavírusból a nemesbikki idősotthon lakója – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_ilyen_a_helyzet_a_szocialis_otthonokban/20201120123913